Led armaturen

Led armaturen zijn er in verschillende soorten en maten. Een armatuur is een ander woord voor de behuizing van een lamp. Een van de doelen van een armatuur is het juist richten van het licht.

Armatuur betekent ook wel draagconstructie en is afgeleid van het Latijnse woord ‘armatura’ wat bewapening, uitrusting betekent. Tegenwoordig noemen wij zowel de armatuur, de lichtbron en het geheel van beiden een ‘lamp’.

Het is belangrijk dat armaturen zodanig worden gemaakt dat er bij mens en dier geen verblinding optreedt bij het bekijken van voorwerpen. Ook is het noodzakelijk dat de armatuur niet te warm mag worden, de constructie moet daarom zo gebouwd worden dat de warmte die door de lichtbron ontwikkeld wordt, ruim voldoende wordt afgevoerd.  Er mag geen brandgevaar en gevaar van beschadiging van de isolatie ontstaan door overmatige warmte van de lichtbron.

Led armaturen


Bij Ledkien.com hebben we tl armaturen die geschikt zijn voor grote en kleine ruimtes. De tl armatuur is een eenvoudige balk die één of meerdere tl-buizen draagt.

De led tl armaturen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Er zijn zes kleurcodes en elke kleurcode staat voor een andere kleurtint van het licht.  Zo kun je kiezen voor koel wit licht of warm wit licht.

Vaak zie je koel wit licht terug in magazijnen en industrie. Warmer wit licht wordt vaak gebruikt in kantoorruimtes. Ook zijn er verschillende sterkten in licht, dit wordt bepaald door het wattage van de lamp. Ook hier zijn er veel mogelijkheden en kun je dus je eigen gewenste tl licht samenstellen.

Design tl armatuur

Als je denkt aan een led tl armatuur, dan denk je vaak aan de bekende rechthoekige vorm. Binnen de tl armaturen zijn er heel veel mogelijkheden wat betreft de afmetingen, de hoogte, de lengte et cetera.

Led tl armaturen worden vaak gebruikt in grotere ruimtes. Het is dus belangrijk dat je de juiste maat tl armatuur vindt. Op de website van Ledkien kun je dit eenvoudig aangeven en middels een filter krijg je de tl armaturen te zien die bij jouw wensen passen.

Zo kun je onder andere de diameter, de breedte, de lengte en hoogte van de armatuur aangeven.  Het kan zijn je op zoek bent naar een specifieke vorm. Je kan je voorkeur voor rechthoekig, vierkant of rond gemakkelijk aangeven bij de filters en zo kom je snel bij de led armatuur die perfect zou passen in je ruimte.

Kwaliteit Led armaturen


Led armaturen hebben vaak een hoger prijskaartje dan conventionele armaturen. Uiteindelijk ben je met Led verlichting op de lange  termijn goedkoper uit doordat Led verlichting langer mee gaat, energiebesparend is en je weinig vervangingskosten hebt.

Bij Ledkien.com hebben we tl armaturen die perfect passen in verschillende ruimtes. Onze armaturen kenmerken zich door een prachtig design en hebben een mooi verlichtingseffect. Zo kun je bij de LED Tripproof reeks kiezen voor het wattage en de lichtkleur naar jouw wens.

Door deze keuzes in wattage en lichtkleur bij de led tl armaturen zul je gemakkelijk een geschikte tl armatuur led vinden. De producten van Ledkien.com zijn van hoge kwaliteit en een goede investering voor de toekomst.

Wij leveren liever een aantal modellen tl armaturen van hoge kwaliteit dan heel veel modellen goedkope tl armaturen van lagere kwaliteit. In ons bedrijf staat kwaliteit bovenaan en houden wij de keuze in de juiste tl armatuur groot door middel van de opties die je via filters kunt aangeven.

Led armaturen


Onze armaturen zijn allemaal bedoeld voor Led verlichting. De Led verlichting heeft geen tijd nodig om op te warmen. Wanneer je het licht aandoet krijg je direct fel licht dat niet knippert.

Vaak zie je dit nog wel gebeuren bij de traditionele tl verlichting. De tl armaturen zijn momenteel niet voor niets zo populair. Via onze webshop kun je al je voorkeuren aangeven voor jouw unieke led tl armatuur. De tl armaturen zijn eenvoudig te bestellen en worden bij jou thuis geleverd.

Stofvrij en waterdicht

In onze webshop vind je modellen waarbij de naam begint met ALP LED Triproof IP65. IP65 is een aanduiding die te maken heeft met de bestendigheid tegen het binnendringen van stof en water in de armatuur.

De afkorting IP staat voor International Protection. De IP-cijfers geven de mate van bestendigheid tegen het binnendringen van stof en water aan. Het eerste cijfer zegt iets over de bescherming tegen het binnendringen van voorwerpen en stof. Het tweede cijfer zegt iets over de bescherming tegen water.

In dit geval is het eerste cijfer een 6. Hieronder zie je een schema met de cijfers 0 tot en met 6 die aangeven in hoeverre en waartegen de armatuur beschermd is tegen stof en voorwerpen.

Bescherming tegen stof en voorwerpen Bescherming tegen vocht

0 = Geen bescherming 0 =  Geen bescherming
1 = Grote voorwerpen 1 =  Drupdicht Type 1
2 = Middelgrote voorwerpen 2 =  Drupdicht Type 2
3 = Kleine voorwerpen 3 =  Spatdicht
4 = Spitse voorwerpen 4 =  Plensdicht
5 = Stofbescherming 5 =  Sproeidicht
6 = Stofvrij 6 =  Waterbestendig
  7 =   Dompeldicht
  8 =   Waterdicht
  9 =   Vochtdicht

Zo zijn de armaturen met het nummer IP65 dus stofvrij en sproeidicht. Het is een handige manier om onderscheid te kunnen maken in de bestendigheid tegen stof en water.

Led armaturen


De tl buizen die je in onze webshop kunt vinden passen perfect bij de led armaturen. Wanneer de tl buis na lange tijd aan vervanging toe zou zijn, dan kun je gelijk een nieuwe tl buis via onze webshop bestellen.

Zo weet je gelijk waar je aan toe bent en hoef je niet meer te zoeken naar de juiste maat. Led armaturen zijn dus geschikt voor de led tl buis en dragen daardoor dus ook bij aan de milieuvriendelijkheid.

Het aanschaffen van een led armatuur is daarnaast ook een duurzame investering, omdat de armaturen nauwelijks vervangen hoeven te worden. Neem gerust een kijkje in ons assortiment op de webshop, bestel jouw eigen unieke led armatuur en laat deze bij je thuis bezorgen.