De voordelen van led verlichting

Omdat led verlichting vele voordelen biedt voor zowel particulieren als bedrijven stapt heel Nederland de komende jaren massaal over op de energiezuinige led verlichting. Naast het lage stroomverbruik zijn er echter nog veel meer voordelen zoals de lange levensduur en de lage warmte afgifte. Op deze informatie pagina houden we een overzicht van alle voordelen van led verlichting bij.

Een lager stroomverbruik

Het lage stroomverbruik is natuurlijk één van de grootste voordelen van led en de reden waarom mensen massaal overstappen op led verlichting. Het lage stroomverbruik zie je namelijk direct terug in de dalende energierekening. Een ledlamp is gemiddeld tien keer zo zuinig als een halogeenlamp. Als u een halogeenspot van 50 watt heeft dan kunt u die vervangen door een 5W led spot normaliter. Het aantal lumen is hierbij echter ook van belang. Per lamp kan dit bijvoorbeeld al een paar tientjes per jaar schelen waardoor u de investering in led vanzelf weer terugverdient.

Een lagere warmte afgifte

Waarschijnlijk heeft u al eens gemerkt dat de ledlamp nauwelijks warm wordt. Dit is een groot voordeel ten opzichte van traditionele lampen. Het is namelijk een stuk veiliger als de lampen niet warm worden. Op die manier kunt u de lamp dichter op het plafond plaatsen zonder dat er brandgevaar ontstaat. Daarnaast brand u nooit meer uw vingers bij het vervangen van uw lampen!

Breed toepasbaar

De ledlamp wordt niet alleen gebruikt voor lampen en spots. De eerste toepassingen van de led verlichting was bijvoorbeeld in verkeerslichten en elektronische apparaten zoals de afstandsbediening. Later zijn er ook steeds beter leds gekomen die de lichtopbrengst en de lichtkleur van traditionele lampen kunnen evenaren. De compactheid van de led maakt de lichtbron zeer geschikt voor vrijwel alle denkbare toepassingen. Tegenwoordig wordt de led ook veel verwerkt in beeldschermen zoals televisies en computermonitoren.

Een langere levensduur

Led lampen gaan een stuk langer mee dan uw traditionele lampen. Gemiddeld gaat een led lamp 30.000 branduren mee. In de praktijk komt dit neer op een levensduur van 5-10 jaar wat gemiddeld tien keer zo lang is dan de levensduur van een traditionele halogeenlamp. Een spaarlamp gaat wel iets langer mee. Een ledlamp gaat ongeveer vijf keer zo lang mee als een spaarlamp. Vergeleken met een gloeilamp gaat de ledlamp zelf 30-50 keer zo lang mee! Met led verlichting hoeft u de lampen dus ook minder vaak te vervangen wat behoorlijk scheelt in de kosten.

Led lampen vrijwel altijd zijn reftrofit

De meest led lampen worden zo gemaakt dat de afmetingen precies gelijk zijn aan die van de traditionele lampen die vervangen moeten worden. Dit noemt men een retrofit design. Hierdoor zijn er vaak geen aanpassingen aan uw armatuur nodig voor het vervangen van de lichtbron.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *